Folkhögskolans Veteranförening

Gästbok

En exempeltext. För att ändra till din egen text, klicka på knappen med en penna på sig. Klicka på "X-knappen" för att ta bort.

Antal inlägg: 12

Ditt namn:

Din e-postadress:

Din hemsida:

Ditt meddelande:

:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove)
:O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)

2019-09-19 08:27:15 - Klas Berg, corecode.se

Väldigt fin sida ni har här med mycket intressant läsning.

2019-09-18 08:13:51 - Nils Karlsson, karisma.se

Gud vilken trevlig och snygg webbsida ni har!

2019-09-12 13:49:30 - lasse, E-postadressen är dold, www.youtube.com/?hl=sv&gl=SE

ajhdbajedbjkanfajk

2019-07-04 10:42:21 - Margaretha Möller, E-postadressen är dold

Hej!
Har läst Urban Lundins intressanta intervju med Per-Ola Jansson och presentationen av Kjell Forsvalls "Axplock ur livet som folkbildare". Jag tänker att min bok "Det omöjliga samtalet, Axplock ur min brevväxling med Georg Klein 1990-2005 (2018, Type and Tell) kan vara av intresse för "Folkhögskole Veteranen". Brevväxlingen mellan oss, en troende kristen och en troende ateist, blev inte omöjligt utan respektfullt och stimulerande, och det varade i över 25 år, vilket ingen kunde ana när det inleddes. Det har rört sig om vetenskap, litteratur och existentiella frågor. Georg Klein gav mig tillstånd att publicera även hans brev till mig om jag gjorde jobbet med boken. Vilket jag alltså gjorde och detta är första delen av korrespondensen.
Med vänlig hälsning, Margaretha Möller, folkhögskollärare Viebäcks Fhsk 1979-2006.

2018-03-22 15:44:14 - Björn Grip, E-postadressen är dold

Svar på Stewes fråga:
Tyvärr, försåvitt inte Tore låter publicera den också på vår hemsida. Vi får kanske ta en ny funderare på om och hor vi ska använda facebook.

Björn G

2018-03-08 11:26:26 - Stewe Claeson, E-postadressen är dold

Vänner i styrelsen. Björn talar i senaste numret om allt roligt på Facebook-sidan. Kan man komma åt den om man, som jag, INTE är med i Facebook!? / Stewe

2018-02-02 15:57:24 - Björn Grip, E-postadressen är dold

Vi hade ett givande seminarium på Skeppsholmens folkhögskola häromsistens, 23 januari. Inte minst eftermiddagens erfarenhetsutbyte med personalen på skolan var givande. Rektor Eva hade bett oss att reflektera över ett antal frågor. Mest kom det att handla om folkhögskolans särart, fri och frivillig med eget ansvar för kursernas upplägg, och hur vi samtidigt ska kunna ge behörighet för högskolestudier. Jörgen Håkansson i vår styrelse inledde vältaligt och tänkvärt när han berättade om sina erfarenheter. Han kunde konstatera att det där med folkhögskolepedagogik nog kunde vara både det ena och det andra. Han hade upplevt mycket traditionella föreläsningar som elev under 1950-talet som hade varit otroligt fängslande och lärorika. Hans slutsats, som jag förstod det, var att folkhögskolans särart knappast hade med pedagogiken att göra. Det han upplevt som specifikt under sitt långa liv i skolformens tjänst var framför allt lärarnas respekt och intresse för den enskilde eleven och dennes personliga utveckling. Jag tror den gode Jörgen slog huvet på spiken med det inlägget.

2017-11-29 21:50:08 - Björn Grip, E-postadressen är dold

Vi hade ett givande möte mellan vår styrelse och redaktionen för vår medlemstidning. En ny redaktionsmedlem, Clara Hyldgaard-Nankler, har rekryterats. Vi hälsar henne välkommen. Tyngdpunkten i våra diskussioner låg på hur vi kan synas och utveckla digitala medier. Förhoppningsvis kommer det att märkas vartefter!

2017-03-17 14:18:57 - Björn Grip, E-postadressen är dold

Folkhögskoleveteranens hemsida – en möjlighet att snabbare utbyta viktiga tankar
Vår förening har en hemsida, tack vare Tore Mellberg, vår eminente webredaktör bland annat. Det krävs emellertid människor med skrivklåda för att webben ska bli ett levande rum för tankeutbyte. Jag hoppas att det finns fler än jag som är intresserade av detta.
Vi har i vår förening en målparagraf som bland annat uttrycker att vi ska vara aktiva i den offentliga debatten såväl när det gäller allmänpolitiska frågeställningar som särskilt folkbildningsfrågor.
Den tid vi lever i formligen ropar efter inlägg som baseras på förnuft och som kan hjälpa till att möta förvridna fakta och påståenden. Det blir allt viktigare att stå upp för universella mänskliga rättigheter och motverka ett språk som sprider hat och hets mot olika religiösa och etniska grupper.
Folkhögskolemänniskor har många gånger haft en viktig roll för att utveckla en förståelse för betydelsen av respekt och tolerans gentemot oliktänkande. Jag tror att det idag är angelägnare än på länge att vara förnuftets röst och inte tystna när hatets kolportörer försöker sprida falska påståenden och misstänkliggöranden. Låt oss använda den här hemsidan för att peka ut problemen och vässa argumenten.
Nåja, det kan väl vara utrymme för annat också. Så, skriv! Skriv av hjärtans lust och med glödande tangenter om det som du brinner för.
Björn Grip

2017-02-12 16:46:18 - Lena Skördeman, E-postadressen är dold

Landets fria tidning (www.landetsfria.se)erbjuder fräscha reklamfria nyheter - 9 februari en helsida om Hållbart Rimforsa. Det hörde vi om på den regionala träffen på Liljeholmen där initiativtagaren Majlis Persson deltog.

2017-02-10 18:00:40 - Lena Skördeman, E-postadressen är dold

Så upplyftande i februari att möta den friska grönskan här till höger! Bilderna från Maria Graners seminarium sista november lyser också fint.(flower)

2016-04-28 11:39:28 - Tore Mellberg, E-postadressen är dold, vetfolk.dinstudio.se

Hej och välkomna att skriva i gästboken! Det kan handla om allt, synpunkter på hemsidan, tips och idéer om framtida aktiviteter för folkhögskoleveteraner mm.